BIBLIOTECA

some_text

Raport e activitate 2020

Prima biblioteca in comuna Bira s-a infiintat in 1901 in cadrul scolii Rurale Mixte prin contributia invatatorului A.Muresanu cu 130 volume.

In 1959 cand ia fiinta Caminul Cultural, pentru prima data apare denumirea de Biblioteca sateasca. A avut ca bibliotecari pe Manganopol Grigore, Nădejde Elena, Fotea Elena, Samson Ghe., Asavei Vasile, Jandarmu(Nebunu) Elena.Din 1990 biblioteca este reprezentată de bibliotecaraMimi Gherasim.

Intre anii 1990 -2008 au intrat in biblioteca 3039 volume si s-au difuzat 366.191. In aceasta perioada au fost casate 4755 volume cu uzura fizica si morala. Astazi in biblioteca sunt un numar de 8898 volume si 461 cititori.

Biblioteca este dotată cu un calculator cu imprimantă şi un copiator.Este conectata la internet pentru a satisface cerinţele de informare electronică ale comunităţii.

Este de remarcat contributia, prin donatie, a Bibliotecii Nationale prin Biblioteca Judeteana Neamt, de la fundatia “G.T.Kirileanu”, a doamnei Alexandrina Ciuhureanu-Dabija si nu mai putin a domnului Gherasim Costel-Ovidiu care a donat din biblioteca proprie un numar de 203 volume.

Biblioteca oferă serviciu gratuit şi calificat de informare şi documentare din toate domeniile de cunoaştere şi activitate pentru copii, adolescenţi şi adulţi atât prin împrumut la domiciliu cît şi prin studiu în sala de lectură.

VENIŢI LA BIBLIOTECĂ PENTRU A VA DESCHIDE ORIZONTURILE CULTURALE ŞI NU UITAŢI : „CARTEA DĂUNEAZĂ GRAV INCULTURII